Aktuális üzemanyagár változás

Az üzemanyagár kulcsszerepet kap az autótulajdonosok mindennapjaiban, rengetegen - leginkább nem sportból - kivárásra játszva tankolnak.

Emiatt hasznos ismerni, hogy miként módosul, mozdult el, mennyi a mai napon a benzinár és lesz-e mérséklés? A vásárlóCsapat honlapján tájékoztató lelhető fel az jelenlegi, országosan átlagos literenkénti üzemanyagárakról. Megfigyelhető a gázolaj-, továbbá benzinár mozgása a közelmúltban, és az eddigi évek alatt Magyarországon a MOL jóvoltából - leginkább szerdai és pénteki napokon - publikált adatok alapján. Az elmúlt időszak árhullámairól diagram nyújt mindent elmondó képet.

A hazai üzemanyagárak változását alapvetően 2 tényező befolyásolja: az olaj nemzetközi piaci árának változása és a dollár-forint árfolyamának viszonya. E 2 tényező diagramon történő megjelenítése lehetővé teszi a legközelebb bekövetkező árváltozás jellegének előrejelzését.

A töltőállomásokról szóló összeállítás segítségével kideríthető hogy legutóbb a többi autóshoz - és a "hivatalos" országos középértékhez - képest mennyire olcsón (vagy drágán) sikerült benzint, vagy dízelt tankolni.

Egyre inkább többe kerül, ennek ellenére egyre több fogy? Annak dacára, hogy mind inkább növekszik az üzemanyagok ára, egyre több autó van az utakon és mind több üzemanyag fogy a kutakon.
Az üzemanyagfogyasztás háromhónapos változásáról a Magyar Ásványolaj Szövetség közleményei alapján készített ábra ad sokatmondó képet.

Ha van véleményed az üzemanyagok áráról, a hozzájuk kötődő közterhekről, kormányzati szabályozásról, akkor egy nyitott fórumot használva játszva megoszthatod a többi olvasóval, vagy reagálhatsz a meglévő gondolatokra.

 

Frappáns útmutatás SEOzseni vélemények kihívásokraFrappáns útmutatás SEOzseni vélemények kihívásokra
Lebilincselő útmutatás virágkapu esküvőre kihívásokraLebilincselő útmutatás virágkapu esküvőre kihívásokra